נוסף מוצר 1 לסל

הוםבוקס

1
סה”כ לתשלום:
המשך הזמנה סיום הזמנה

שכפול גנטי

שכפול גנטי

ייחורים

ציוד נדרש
סכין חדה, פרופוגיטור, קיסם, נורת פלורסנט, הורמון השרשה, צמח אם בריא

הכנה לפני החיתוך
בלילה שלפני – הרטב את קוביות הרוקוול עם מים פושרים למשך מספר שעות לפני מועד החיתוך, במים בעלי ערך PH=5.5. סחוט את הקוביות ועשה חור בעומק 1 ס״מ בעזרת הקיסם.

אופן החיתוך
כל ייחור צריך להכיל לפחות 2 עלים (תמונה מס׳ 3) לאחר החיתוך יש לשים את הייחור בתוך כוס מים פושרים (תמונה מס׳ 4) יש לעשות חיתוך של 45 מעלות בערך 5 מ"מ מעל איפה שהיו המפרקים (תמונה מס׳ 3).

שים לב: חיתוך של גבעול עם עלה בלבד הוא אינו ייחור (תמונה מס׳ 2).

גרד בעזרת הסכין את בסיס הגבעול (תמונה מס׳ 6) זה יגרה פריצה של שורשים, ניתן להוריד חלק ממסת העלים זה יעלה את אחוזי השרידה. יש לטבול את הייחור בתוך אבקת השרשה (תמונה מס׳ 5) ולהחדיר בעדינות לתוך קוביית הרוקוול ולהניח בתוך הפרופוגיטור (תמונה מס׳ 7).

שימו לב: יש לנער את מרבית האבקה מהגבעול לאחר טבילה שלא יווצרו רקבונות.

טמפרטורה ולחות
הטמפ' האידיאלית להשרשה היא 25 מעלות ו-100% לחות.
יום 1-3: יש לשמור על 100% לחות.
יום 4-7: יש לאוורר את הפרופוגיטור מספר דקות כל יום, לחות אידיאלית 85%.
יום 7-10: הייחורים היו אמורים להשריש כבר, יש לבדוק אם הם תפוסים בקוביות. לאחר הופעת השורשים יש להוציא אותם ממיכל ההשרשה ולהתייחס אליהם כצמח – לדשן במינון נמוך.

*יש לשים דגש על מידת הרטיבות, בקוביות רטובות מידי הייחור לא ישריש לעולם וקוביה יבשה תסתיים בכך שהייחור ינבול וימות. השיעור הכי טוב הוא ניסיון, אל תתייאשו אם בפעם הראשונה לא הולך לכם.
להתייעצות בזמן אמת אל תהססו להתקשר אלינו.