פשוט לגדל עונה 2, פרק 5 ואחרון לעונה – מצעי גידול. מצע אדמה, קוקוס ומים מה ההבדל ביניהם? ובאיזה מצע כדאי לבחור? כאשר אנחנו נדרשים לשאלות אלה צריך להבין שבחירת מצע הגידול משפיעה בעצם על שיטת הגידול בה נגדל את הצמח. כל מצע גידול דורש טיפול ושיטת גידול שונה ועכשיו נרחיב.
יתרונות וחסרונות במצע גידול מים
מעבר לכך שגידול במצע מים נראה מגניב, זהו מצע גידול נקי, נעים, קל להשגה (פשוט יוצא מהברז) ידידותי לסביבה ואפשר גם לגדל איתו צפוף יותר.
החסרונות הם שכאשר השורשים נמצאים במים התלות שלהם בכמות החמצן במים היא גדולה. לכן, אם חלילה מתקלקל המזגן וחדר הגידול מתחמם החמצן יתנדף מהמים מאוד מהר והשורשים של הצמח ירקבו. או במקרה שמשאבות המים מתקלקלות שורשי הצמח יתייבשו במהרה. כלומר, כל כשל שיהיה במערכות הגידול שלכם הוא סיבה גדולה לדאגה.
יתרונות וחסרונות במצע גידול אדמה
מצע אדמה חסכוני במים ודשנים משום שהוא מחזיק יותר מים. לכן, תוכלו להתעסק פחות עם הכנת תמיסות והשקיות. החסרונות הם שאדמה מחזיקה פחות חמצן בתוכה. יחס חמצן נמוך משפיע על גדילת הצמח לרעה משום שחמצן חיוני מאוד לגדילה של הצמח.
מצע אדמה גם סלחני יותר כלפי חומציות יתר. משום שיש לאדמה מערכת מיקרובקטריאלית המשמשת כמאזן – ״באפר״ לחומציות.
אם אתם לא משתמשים במי אוסמוזה הפוכה (מים מזוקקים) משמע שאין לכם שליטה במלחים במצע. לכן, תזדקקו למצע סלחני יותר למלחים במקרה הזה מצע אדמה יוכל להתאים לכם יותר.
לדעתנו מצע אדמה גם משפר טעם, אבל על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.
יתרונות וחסרונות במצע גידול קוקוס
מצע גידול קוקוס נמצא בדיוק באמצע בין אדמה למים. מצד אחד הוא מחזיק הרבה מאוד מים, ומצד שני יש לו יחס חמצן מאוד גבוה מה שאומר ש-
1. גם אם המשאבה או המזגן התקלקלו – סיכוי נמוך מאוד שתמצאו את הצמחים שלכם מתים יום למחרת.
2. תוצאות הגידול במצע קוקוס דומה יותר לתוצאות בגידול במים.
קוקוס הוא שטיף לכן, ניתן לשלוט בדשנים בצורה הרבה יותר טובה. קוקוס יחזיק את הדשנים שניתן לו אבל אם הגזמנו יהיה אפשר לשטוף בקלות את הדשנים ממנו בניגוד לאדמה.
מעבר לכך שקוקוס מבודד, מחזיק מים ומחזיק המון חמצן, היתרון הכי גדול שלו זה בקליטה של הצמחים מחדש. במצע גידול קוקוס לא יכול לקרות מצב של השקיית יתר שגורם לחוסר חמצן, פטריה בשורשים ולבסוף מותו של הצמח.
המלצה
גדלו במצע קוקוס. הוא יתן לצמח שלכם וגם לכם את כל מה שאתם צריכים. אין זה משנה אם אתם מגדלים מתחילים, מתקדמים או מקצועיים.