המילה הידרו היא קיצור של הידרופוניקה – שיטה לגידול צמחים בתוך מצע שאינו אדמה תחת מנורות. השיטה הזו התפתחה בעקבות הגילוי כי צמחים זקוקים למצע האדמה רק מכיוון שהוא מהווה מוליך של החומרים המזינים. כיוון שלאדמה לכשעצמה אין תפקיד חיוני, החוקרים הגיעו למסקנה כי ניתן להחליפה במצעים אחרים.
בשיטה הידרופונית החומרים המזינים מוזנים לצמח בצורה מלאכותית דרך מי ההשקיה. לכן השיטה הזו מאפשרת לגדל כמעט כל צמח בסביבה ביתית. למעשה המערכת ההידרופונית מאפשרת למגדל ליצור סביבת גידול מבוקרת שמבטיחה תפוקה גדולה יותר בפחות זמן. מה שהופך את ההידרופוניקה לא רק לשיטת גידול חדשנית אלא גם לכלי רווחי מאוד.
בנוסף לכך, השיטה המבוקרת מניבה צמחים בריאים ואיכותיים כיוון שהמגדל אינו נדרש לטפל במחלות או בצמחי בר כפי שנהוג בחקלאות המסורתית. יתרון נוסף של הידרופוניקה בא לידי ביטוי בכך שניתן לגדל הידרו בצפיפות רבה תוך חיסכון בשטח גידול ועדיין להשיג תוצאות איכותיות. כיוון שהשיטה בנויה על מערכת מים סגורה, היא גם נחשבת לחסכנית מאוד בצריכת המים לעומת החקלאות המסורתית.

יתרונות בשיטת גידול הידרופונית
מעבר למה שצויין כבר בפסקה הקודמת, מי שבוחר לגדל הידרו נהנה גם מהאפשרות לגדל את הצמחים בצורה אנכית (אחד מעל השני). אין תלות בעונות השנה, במזג האוויר ובתופעות סביבתיות כמו בצורת. השליטה בכמות המזון שמסופקת לצמח מורידה את עלויות הדישון ומאפשרת למגדל להשקיע פחות בתהליך הגידול.
יתרון נוסף של השיטה הוא כי זיהומים סביבתיים אינם קיימים במערכות מבוקרות. ולכן התנובה נשמרת גבוהה ויציבה וגם הטיפול במזיקים הרבה יותר פשוט בהשוואה לגידולים בתוך האדמה. מדובר בשיטת גידול בעלת יתרונות ויש החוזים כי בעתיד היא תחליף את שיטות החקלאות הקונבנציונאליות.
מה צריך בשביל לגדל הידרו בכל מקום?
חשוב להבין כי בשיטת גידול הידרופונית יש צורך בהוצאה ראשונית למטרת בניית מערכת גידול. עלות הקמת המערכת משתנה על פי גודלה, סוג המצע ועוצמת התאורה שהמערכת מכילה. המרכיבים העיקריים שחייבים להיכלל בכל מערכת המיועדת עבור גידול הידרו הם:
- תאורה – האחראית על יצירת תהליך פוטוסינתזה.
- מפוחים וונטות שאחראיים על אספקת ה-co2 הנדרש לצמחים.
- מצע גידול (שיכול להיות הידרוטון, צמר סלעים או קוקוס).
- מערכת השקיה המותאמת למצע ודשנים.
כאשר הולכים לרכוש מערכת הידרו ניתן לבחור בין מערכת מובנית שמגיעה עם כל החלקים הדרושים לבין בנייה מותאמת של מערכת הידרופונית על פי צרכיו הייחודיים של המגדל.