ייחור צמחים / שכפול גנטי

שכפול גנטי

איך לוקחים ייחורים?

ייחור צמחים זה עניין לא קשה כמו שנדמה לרבים. לפניכם מדריך מעשי כיצד לקחת ייחור של כל צמח אם תרצו בצורה נכונה ובריאה.

ציוד נדרש לייחור צמחים

סכין חדה, פרופגייטור – מגש הנבטהקוביות ההשרשה, מנורה לייחורים/צמיחה, הורמון השרשה, קיסם וצמח אם בריא.

הכנה לפני החיתוך
בלילה שלפני – הרטב את קוביות ההשרשה עם מים פושרים למשך מספר שעות לפני מועד החיתוך, במים בעלי ערך pH=5.5. סחוט את הקוביות ועשה חור בעומק 1 ס״מ בעזרת הקיסם.

אופן החיתוך
כל ייחור צריך להכיל לפחות 2 עלים לאחר החיתוך יש לשים את הייחור בתוך כוס מים פושרים יש לעשות חיתוך של 45 מעלות בערך 5 מ”מ מעל איפה שהיו המפרקים.

שימו לב
חיתוך של גבעול עם עלה בלבד הוא אינו ייחור.

גרד בעזרת הסכין את בסיס הגבעול זה יגרה פריצה של שורשים. ניתן להוריד חלק ממסת העלים זה יעלה את אחוזי השרידה.

יש לטבול את הייחור בתוך אבקת / ג׳ל ההשרשה ולהחדיר בעדינות לתוך קוביית ההשרשה ולהניח בתוך מגש ההנבטה.

יש לנער את מרבית האבקה / ג׳ל מהגבעול לאחר הטבילה כדי שלא יווצרו רקבונות.

טמפרטורה ולחות

הטמפ’ האידיאלית להשרשה היא 25 מעלות ו-100% לחות.
1-3 ימים: יש לשמור על 100% לחות.
4-7 ימים: יש לאוורר את מגש ההנבטה מספר דקות כל יום. לחות אידיאלית 85%.
7-10 ימים: הייחורים היו אמורים להשריש כבר, יש לבדוק אם הם תפוסים בקוביות.

לאחר הופעת השורשים יש להוציא אותם ממגש ההנבטה ולהתייחס אליהם כאל צמח רגיל כלומר – לדשן במינון נמוך.

שימו לב
יש לשים דגש על מידת הרטיבות של קוביית ההשרשה. בקוביות השרשה רטובות מידי הייחור לא ישריש לעולם וקוביה יבשה תסתיים בכך שהייחור ינבול וימות. השיעור הכי טוב הוא ניסיון, אל תתייאשו אם בפעם הראשונה לא הולך לכם.

להתייעצות בזמן אמת אל תהססו להתקשר אלינו.

לצפייה בסרטון ייחור / הנבטה ב-איזי פלאג >
לצפייה בסרטון ייחור קנאביס ב-Rockwool >
למבחר מוצרים לייחורים והנבטה >
למגוון מודדי טמפרטורה ולחות >

עוד מאמרים שיעניינו אותך

    יש לכם שאלה? צריכים יעוץ? כתבו לנו!

    איפוס סיסמה

    תוך כמה רגעים תקבל לינק לדוא״ל שלך. יש לפתוח את הלינק על מנת לאפס את הסיסמה.

    %

    חבילת חסכון

    הנחת הפריטים בחבילת החסכון תבוטל בהסרת פריט שהינו חלק מחבילת החסכון. האם להסיר את הפריט?